Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για όλη την οικογένεια



Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Κάρτα 3D με δάσος από έλατα


Υλικά:

Χαρτόνια σε αποχρώσεις του πράσινου
Κόλλα
Ψαλίδι
Χρυσόσκονη

Εκτέλεση:

Τσακίστε ένα συμμετρικό κομμάτι χαρτόνι για να φτιάξετε τη βάση της κάρτας. Στη συνέχεια σε ένα άλλο χρωματιστό χαρτόνι σχεδιάστε πολλά μικρά έλατα και κόψτε. Στη συνέχεια τσακίστε το κάτω μέρος των ελάτων εκεί που είναι ο κορμός και κολλήστε στη μια πλευρά της κάρτας ώστε τα δέντρα να φαίνονται όρθια. Πασπαλίστε με χρυσόσκονη και η κάρτα σας είναι έτοιμη.


Κάρτα με χάρτινα δωράκια

Υλικά:

Χαρτόνι σε μέγεθος Α4
Πολύχρωμα χαρτιά κομμένα μικρά τετράγωνα
Κόκκινη κλωστή ή κορδελίτσες
Κόλλα

Εκτέλεση:

Διπλώστε το χαρτόνι στη μέση. Κόψτε τα χρωματιστά χαρτάκια σε τετράγωνο σχήμα και διπλώστε τα με την κορδέλα όπως θα φτιάχνατε ένα δώρο. Κολλήστε τα στο χαρτονάκι και έτοιμη η κάρτα!



Κάρτα με έλατο

Υλικά:

1 χρωματιστό χαρτόνι
1 κομμάτι τσόχα
Κόλλα
Ψαλίδι

Εκτέλεση:

Τσακίστε το χαρτόνι όπως στη φωτογραφία, σχεδιάστε στο κέντρο ένα έλατο και κόψτε περιμετρικά. Σε ένα κομμάτι τσόχα κόψτε ένα αντίστοιχο μεγάλο σχήμα, λίγο μεγαλύτερο από αυτό που αφαιρέσατε από την κάρτα και κολλήστε το στο εσωτερικό της. Η κάρτα σας είναι έτοιμη.


Κάρτα με χιονισμένο τοπίο

Υλικά:

Σκουρόχρωμο χαρτόνι
Κηρομπογιές
Ακρυλικό χρώμα άσπρο
Κόλλα
Ψαλίδι

Εκτέλεση:

Σε ένα σκουρόχρωμο χαρτόνι ζωγραφίστε με κηρομπογιές τις φιγούρες που θέλετε να βρίσκονται μέσα στο χιόνι. Βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε παχύρρευστη λευκή ακρυλική μπογιά και με τον αντίχειρα τινάξτε την μπογιά πάνω στην εικόνα. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν μικρές λευκές κηλίδες που δίνουν την αίσθηση του χιονιού. Κολλήστε τη ζωγραφιά πάνω στην κάρτα και η χριστουγεννιάτικη κάρτα σας είναι έτοιμη.


Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χριστουγεννιάτικο στολίδι χιονονιφάδα


Υλικά:

Χρωματιστά χαρτιά
Ψαλίδι
Μολύβι

Εκτέλεση:

Κόψτε ένα τετράγωνο σχήμα από χαρτί και διπλώστε το διαγώνια για να σχηματιστεί ένα ισόπλευρο τρίγωνο.
Ξαναδιπλώστε το στα δύο για να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο και φέρτε τις δύο πλευρές τη μία πάνω στην άλλη και κόψτε αυτό που περισσεύει. Στη διπλωμένη μεριά κάντε το σχέδιο που θέλετε και κόψτε. Οι χιονονιφάδες σας είναι έτοιμες!


Στολίδια για το δέντρο

Υλικά:

Χαρτόνι οντουλέ με μεταλλική λάμψη
Ψαλίδι
Συρραπτικό ή κόλλα
Κορδέλα

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιήστε το πατρόν για να σχεδιάσετε και να κόψετε τα στολίδια.
Συρράψτε ένα κομμάτι κορδέλα για κρεμαστράκι. Εάν θέλετε, φτιάξτε άλλη μία όψη και κολλήστε για να έχει δύο όψεις το στολιδάκι σας.
Χρησιμοποιήστε το πατρόν και φτιάξτε όλα τα στολίδια.


Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια

Υλικά:

Χρυσό και ασημί χαρτόνι μεταλλιζέ
Κόλλα
Ψαλίδι
Πατρόν για το αγγελάκι (Εκτυπώστε το εδώ σε pdf)

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιήστε το πατρόν για να κόψετε το αγγελάκι και τα φτερά του.
Τυλίξτε το σώμα του αγγέλου και κολλήστε το. Εναλλακτικά, μπορείτε να το συρράψετε.
Κολλήστε ή συρράψτε στο πίσω μέρος τα φτερά του αγγέλου.
Τα αγγελάκια σας είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα στολίσετε στο τραπέζι ή να κάνετε μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος και να τα κρεμάσετε! 


Διακοσμητικές μπάλες

Υλικά:

Μπάλες από φελιζόλ
Χαρτί υφής χρωματιστό
Σύρμα καλλιτεχνίας
Κόλλα
Αλουμινόχαρτο
Καπάκια πλαστικών μπουκαλιών

Εκτέλεση:

Ντύστε την μπάλα από φελιζόλ με χαρτί υφής. Στο σημείο όπου οι άκρες του χαρτιού συναντώνται, δέστε με συρματάκι. Ντύστε με αλουμινόχαρτο τα καπάκια και κάντε με μια βελόνα, μια τρύπα στο κέντρο τους. Ακουμπήστε τα επάνω στην κορυφή της μπάλας και περάστε το συρματάκι μέσα από την τρυπούλα. Φτιάξτε με αυτό ένα στεφάνι μικρό ώστε να μπορέσετε από εκεί να το κρεμάσετε στο δέντρο. Φτιάξτε έτσι αρκετές μπαλίτσες, με διάφορα χρώματα.


Αστέρια από πηλό

Υλικά:

Ψυχρή πορσελάνη σε διάφορα χρώματα
Κορδέλα

Εκτέλεση:

Σχηματίστε όμοια τρίγωνα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο ώστε να σχηματίσουν ένα αστέρι. Με μια οδοντογλυφίδα κάντε δύο τρύπες και στη συνέχεια απομακρύνετε τα τρίγωνα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσουν, σχηματίστε πάλι το αστεράκι και περάστε την κορδέλα από τις τρύπες. Τα μοναδικά αστέρια από σέρνιτ είναι έτοιμα.


Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χιονάνθρωπος από ρύζι

Υλικά:

1 άσπρη κάλτσα
Ρύζι ή φακές
Σπάγγος
Κορδέλα 
Κεσεδάκι από παιδικό γιαούρτι
Πορτοκαλί σύρμα πίπας
Πινέζες ή χάντρες ή κουμπιά

Εκτέλεση:

Γεμίστε την κάλτσα με το ρύζι λίγο πάνω από τη μέση της. Δέστε την με το σπάγγο σε δύο σημεία για να σχηματίσετε τις μπάλες του χιονάνθρωπου. Βάλτε τις πινέζες για μάτια, μύτη και κουμπιά. Κόψτε ένα κομματάκι από το σύρμα πίπας και στερεώστε το για μύτη. Τυλίξτε την κορδέλα και δέστε την για κασκόλ. Βάλτε το κεσεδάκι ανάποδα για καπέλο. Αν θέλετε φτιάξτε μια μικρή σκούπα με ένα ξυλάκι και λίγο ξερό χόρτο και στερεώστε την στο πλάι. Ο χιονάνθρωπός σας είναι έτοιμος!


Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια


Υλικά:

Κουκουνάρια 
Τσόχα
Διάφορα διακοσμητικά
Ψαλίδι
Ματάκια
Καλτσάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα καλτσάκι κολλήστε τα ματάκια, τη μυτούλα από τσόχα και πέρασέ το σαν σκουφάκι στο κουκουνάρι. Διακοσμήστε το με φτερά, χρυσόσκονη, κορδέλες και ό,τι άλλο θέλετε! 


Χριστουγεννιάτικα αστέρια από τσόχα


Υλικά:

Τσόχα σε 3 χρώματα
Κουδουνάκια
Πούλιες ή κουμπιά

Εκτέλεση:

Σχεδιάστε και κόψτε 3 αστέρια διαφορετικού μεγέθους. Κόψτε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο για να χωράει το πόμολο και ψαλιδίστε κάθετα αν πρόκειται για μεγαλύτερο πόμολο. Κολλήστε το ένα πάνω στο άλλο και κρεμάστε τα καμπανάκια που θα καλωσορίζουν τους φίλους σας. Τέλος, διακοσμήστε με κουμπιά ή πούλιες και τα αστέρια σας είναι έτοιμα.


Καραμέλα από χαρτόνι

Υλικά:

Το εσωτερικό χαρτόνι από το χαρτί κουζίνας
Καραμέλες και μπισκοτάκια
Διακοσμητικό χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα
Κορδέλες

Εκτέλεση:

Κόψτε το χαρτί περιτυλίγματος σε τετράγωνο σχήμα, μεγαλύτερο από το χαρτονάκι από το ρολό κουζίνας.
Γεμίστε το ρολό χαρτόνι με διάφορες καραμέλες και λιχουδιές.
Τυλίξτε το χαρτόνι με το χαρτί περιτυλίγματος και στις άκρες δέστε το με κορδελίτσες σε φιόγκους.


Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από βαμβάκι

Σε ένα μικρό τσίγκινο γλαστράκι, βάλτε αρκετά κομμάτια εφημερίδας και τοποθετήστε στο κέντρο ένα μικρό κλαράκι από δέντρο. 
Στερεώστε το με κόλλα και, παίρνοντας ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι, τυλίξτε το κατά μήκος.
Κολλήστε πάνω στο βαμβάκι διάφορα διακοσμητικά όπως κορδέλες, κουμπάκια και χαρτονάκια, ώστε να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Το μικρό σας δεντράκι είναι έτοιμο!


Ανθρωπάκι με κουκουνάρι

Υλικά:

Κουκουνάρι από πεύκο
Ρολό από χαρτί υγείας
Χαρτόνι
Συρματάκι πίπας
2 κουμπιά
2 ματάκια
1 πον-πον

Εκτέλεση:

Ντύστε ένα ρολό από χαρτί υγείας με ένα χαρτόνι στο χρώμα που θέλετε. Θα είναι το σώμα για το ανθρωπάκι σας. Κολλήστε μπροστά δυο κουμπάκια. 
Τρυπήστε με αιχμηρό αντικείμενο στα πλαϊνά του ρολού, όπου θα περάσετε μέσα το συρματάκι πίπας. Γυρίστε λίγο στις άκρες για να μην είναι αιχμηρό και για να φαίνονται πιο όμορφα τα χεράκια.
Φτιάξτε το κεφάλι του ανθρωπάκου σας με το κουκουνάρι. Κολλήστε ματάκια, αν έχετε έτοιμα ή φτιάξτε με πλαστελίνη. Η πλαστελίνη ίσως σας χρησιμεύσει αν βάλετε λίγη πίσω από τα ματάκια για να κολλήσουν όλα στο κουκουνάρι που δεν έχει καλή επιφάνεια για να στερεώσετε καλά τα ματάκια σας. Κολλήστε ένα πον-πον για μύτη. Αν δεν έχετε, φτιάξτε μια μπάλα από γκοφρέ χαρτί και κολλήστε και ένα χαμογελάκι για στόμα. Μπορείτε να το φτιάξετε από κόκκινη τσόχα ή κόκκινο χαρτί (κανσόν ή βελουτέ).
Κολλήστε το κουκουνάρι προσεκτικά πάνω στο ρολό, βάζοντας κόλλα γύρω γύρω και περιμένετε να στεγνώσει καλά. Αν το ανθρωπάκι σας κρυώνει, βάλτε του ένα κασκόλ από γκοφρέ χαρτί και είναι έτοιμο για τον χειμωνιάτικο καιρό!
Μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά ανθρωπάκια με διάφορα χρώματα και να παίζετε φανταστικές ιστορίες!


Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ποτήρι


Υλικά:

Ποτήρι
Πετσέτες
Χάντρες
Συρματάκι
Πούλιες

Εκτέλεση:

Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι σύρμα και περάστε τις χάντρες που έχετε διαλέξει. Όταν φτάσετε το μήκος που θέλετε, περάστε μικρά κομματάκια σύρμα, τις πούλιες και τις ενώνετε με το μεγάλο σύρμα στο ποτήρι. Το ποτήρι σας είναι έτοιμο να στολίσει το γιορτινό τραπέζι.


Καλά Χριστούγεννα!


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες όλες!
    Αυτό που μου αρέσει είναι ότι είναι τόσο απλές και θυμίζουν τις δικές μας κατασκευές που πραγματικά μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας και όχι τις υπερπαραγωγές που φτιάχνουν μόνο οι γονείς και τα παιδιά κοιτάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικη πολυ ωραιες ιδεες!!!μου εφτιαξες τη διαθεση μπραβο σου!! φιλια Δαναη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...